Richembergh tvrdi: Saborom kruži priča prema kojoj će HDZ i MOST ipak ostati zajedno u Vladi

Foto: FAH

HNS-ov saborski zastupnik Goran Beus Richembergh na Facebooku je objavio status u kojem tvrdi da se saborskim klupama širi priča o navodnom dogovoru između HDZ-a i MOST-a oko slaganja nove Vlade.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

"Može li HDZ još niže pasti u pokušajima da spriječi izvršenje volje 70% građana koji zahtijevaju da se ide na prijevremene parlamentarne izbore? Naravno da može.

Jutros se, naime, po Saboru pronio glas da HDZ pokušava nagovoriti Oreškovića i Most na suradnju. HDZ bi, navodno, po tom scenariju odustao od za sutra zakazane rasprave o izglasavanju nepovjerenja premijeru. Sinoć najavljena Karamarkova ostavka i njegov izlazak iz vlade prikazuju se kao velika žrtva HDZ-a kojom se ide u susret zahtjevima Petrova i Oreškovića. Za uzvrat bi, opet navodno, Orešković trebao sam odstupiti i omogućiti da ulogu mandatara preuzme Marić, u čijoj bi vladi Orešković onda postao ministar financija, a Milošević njen prvi potpredsjednik. Tako bi preko noći Orešković postao opet dobar i koristan, a politički eksperiment za kojega su sami HDZ-ovci utvrdili da nije uspio bio bi proglašen perspektivnim rješenjem.

Taj politički swing nije ništa drugo nego očajnički pokušaj da se kadaver na Markovu trgu oživi po receptu dr. Frankesteina.

No tko god je posljednjih mjeseci tražio logiku i politiku zdravoga razuma u HDZ-u, uglavnom ih tamo nije mogao naći. Ne vidim razloga zašto bi sad bilo drugačije", napisao je Richembergh.

Pročitajte više