"Riffovi" V. Kuliša sutra u umjetničkom paviljonu

NAJNOVIJI ciklus radova slikara Vatroslava Kuliša pod nazivom "Riffovi" sutra će u Umjetničkom paviljonu biti svečano predstavljen javnosti.

Radovi su nastali tijekom proteklih nešto više od godinu dana, a kako je na današnjoj tiskovnoj konferenciji istaknuo autor izložbenog projekta Radovan Vuković, Kuliš svojim najnovijim ciklusom najavljuje snažan povratak gestualnosti.

Za razliku od prethodnih radova, u Kuliševom novom tematskom ciklusu slika velikih dimenzija (dva puta tri metra) čini se da je psihički poticaj bio snažniji od emocionalnog, a nagonski od racionalnog, ustvrdio je Vuković. Pojasnio je kako je osnova za nastanak radova tog "morskog ciklusa" bila serija crteža na papiru, a cjelokupni apstraktni pejzažizam njegovih "Riffova" inventura je svega što se tijekom dva i pol desetljeća događalo u njegovom slikarskom opusu.

Kako su najavili organizatori, Kuliševa izložba prva je u nizu na kojoj će se predstaviti umjetnici srednje i mlađe generacije, kako bi se vidjelo što se uistinu događa na domaćoj likovnoj sceni.

Izložba će biti otvorena do 8. lipnja, a realizirana je sredstvima Gradskog ureda za kulturu i Ministarstva kulture.

(Hina) kt az

Pročitajte više