Riječanin zaražen koronom došao na posao, sad ga istražuje policija

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

POLICIJSKI službenici Policijske uprave primorsko-goranske zbog počinjenja kaznenog djela širenja i prenošenja zaraznih bolesti, proveli su kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjim hrvatskim državljaninom. Sumnjiči se da je u prosincu prošle godine na području Rijeke, a za vrijeme bolesti covid-19, napustio svoj dom te došao na radno mjesto.

Po završetku kriminalističkog istraživanja kazneno je prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

U četiri dana nekoliko kršenja mjera

Osim toga, od 11. siječnja do danas, policijski službenici ove Policijske uprave utvrdili su kršenja važećih mjera samoizolacije kod nekoliko hrvatskih i više stranih državljana.

U kršenju važeće mjere samoizolacije zatečena su dva hrvatska državljana, u dobi od 19 i 23 godine, a zaustavljena su u prometu na području Podmurvica u Rijeci. 57-godišnji hrvatski državljanin je bio u jednoj od riječkih stanica za tehnički pregled, dok je na području Raba po dojavi građana na ulici zatečen 32-godišnjak koji je prethodno bio u trgovini i na radnom mjestu.

Na području Opatije policija je zatekla četvoricu državljana Kosova u dobi između 20 i 59 godina, iako su se za vrijeme trajanja mjere samoizolacije trebali nalaziti na zagrebačkom području.

Više slučajeva na graničnom prijelazu Rupa

Također, u ovom razdoblju više slučajeva kršenja mjere samoizolacije zabilježili su i djelatnici Postaje granične policije Rupa. Naime, izlaznoj graničnoj kontroli unatoč navedenoj mjeri pristupili su hrvatski, austrijski i dva slovenska državljana, dok je za državljane Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Slovačke i Italije utvrđeno da su na ulazu u Republiku Hrvatsku neistinito naveli da su u tranzitu. Umjesto toga, zadržali su se na području Rijeke, Krka, Opatije, Zadra i Zagreba sve do izlazne granične kontrole kada im je utvrđeno počinjenje prekršaja.

Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, svima su izdani prekršajni nalozi.

Žena ušla u dućan bez maske pa drsko narušavala javni red i mir te krala po trgovini

Isto tako, jučer, 14. siječnja, 43-godišnja hrvatska državljanka je u nekoliko navrata ulazeći u trgovinu u središtu Rijeke bez obvezne zaštitne maske, na osobito drzak način narušavala javni red i mir te otuđila artikle u manjem novčanom iznosu. Spomenutu su policijski službenici I. policijske postaje Rijeka zatekli nedaleko od trgovine i priveli u službene prostorije.

Po završetku postupanja policije prekršajno je prijavljena zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti te će biti dovedena na nadležni općinski sud.

Pročitajte više