Kako će izgledati novi putnički terminal u Rijeci? Primat će najveće brodove

Screenshot: Google maps

Lučka uprava Rijeka priprema novi projekt putničkog terminala na Delti, koji bi mogao primati najveće brodove, do 360 metara, doznaje se od ravnatelja Lučke uprave Rijeka Denisa Vukorepe.

U tijeku smo izrade idejnih rješenja, a jako brzo ćemo ići prema Gradu Rijeci radi izmjene prostornog plana, koja je pretpostavka za taj projekt, a onda bismo krenuli u iznalaženje financijskih sredstva za završetak tog projekta, rekao je. 

Vukorepa je rekao da je prvotno putnički terminal trebao biti u blizini Molo Longa, s morske strane, no, zbog svih događanja u središtu grada to bi stvaralo dodatne gužve.  

Stoga su, kaže, uzete u obzir sve pretpostavke i došlo se do zaključka da bi novi putnički terminal bio ispod pročišćivača na Delti. Taj prostor nudi dovoljno mjesta za parking, tj. za autobuse, izlazak i ulazak u grad i na autocestu, a u blizini su i sadržaji u centru grada, tržnica, koje gosti vole posjetiti.

Rekao je da je na sadašnjem putničkom terminalu moguće prihvatiti brodove do 300 metara, a novi terminal mogao bi primati brodove do 360 metara, imat će ro-ro rampu za prihvat trajekata, brodova s bočnim rampama i drugih.

Dodao je da će prostor na Delti s novim terminalom dobiti posve novu dimenziju.

Što se tiče financiranja, Vukorepa je rekao da, kada se izradi sva projektna dokumentacija i dođe do faze građevinske dozvole, nije problem naći financijera koji je zainteresiran graditi i koristiti terminal.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.