Nadbiskup: Odluka Hrvatske o rezoluciji UN-a je nerazumljiva. Rat je uvijek poraz

Screenshot: YouTube

Riječki biskup Mate Uzinić predvodio je svečanu misu kojom je obilježen završetak hodočasničke godine u Trsatskom svetištu. Uzinić se u propovijedi osvrnuo na aktualnu situaciju u svijetu citirajući papu Franju, ali i iznoseći vlastiti stav o odluci Hrvatske da glasa protiv rezolucije UN-a o krizi u Gazi, piše Novi list.

U rezoluciji UN-a se poziva na "trenutačno, trajno i održivo humanitarno primirje koje vodi do prekida neprijateljstva". Uzinić je u propovijedi poručio: "Moramo biti ne navijači, nego oni koji se u svakom obliku protive ratu i protiv njega dižu glas".

"Naša domovina bila je nedovoljno spremna reći ne ovome ratu"

"Zato nije razumljiva ni nedavna odluka kojom je naša domovina bila nedovoljno spremna, zajedno s mnogim drugima, reći ne ovome ratu.

Koliko god da rezolucija UN-a imala manjkavosti, ipak svejedno trebamo tražiti puteve dijaloga i govoriti ne ratu", kazao je riječki nadbiskup, prenosi Novi list.

Uzinić je zatim citirao Papu koji je na društvenoj mreži X apelirao na prekid ratova. "Rat je uvijek poraz", ponovio je Uzinić riječi pape Franje. "Rat je istovremeno i poziv svima da ne ostanu samo na teoriji nego da uđu u doticaj s ranama koje rat ostavlja", rekao je Uzinić na misi.

Pročitajte više