Rijeka: 30. godišnjica Zavoda za informatičku djelatnost

Zavod za informatičku djelatnost grada Rijeke obilježio je danas 30. obljetnicu postojanja i tim povodom aktivirao novi internetski portal grada, koji Riječanima daje nove mogućnosti informiranja. L

Na svečanosti su okupljene pozdravili riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, predstavnik Središnjeg ureda za e-Hrvatsku Fjodor Ružić i pročelnik toga zavoda Vanja Smokvina.

Novi portal grada Rijeke omogućit će građanima pristup informacijama o trenutačnom stanju otkupa njihovih stanova, o naplati troškova stanovanja, te o komunalnim troškovima, kao što su voda, plin, čistoća i slično.

Na portalu je i dvadesetak karakterističnih vizura Rijeke u prikazu od 360 stupnjeva.

Najavljeno je da će u sljedećih nekoliko mjeseci na važnim raskrižjima u gradu biti postavljene kamere, pa će se na gradskom portalu vidjeti i stanje prometa. Također, bit će postavljena panoramska kamera, te jedna koja bi prenosila sliku s Korza.

Obilježavanje obljetnice gradskog Zavoda za informatičku djelatnost nastavlja se danas radionicom na kojoj će predstavnici Beča i Helsinkija govoriti o informatizaciji u njihovim gradskim upravama, a bit će predstavljeni i rezultati suradnje Rijeke i Genove na zajedničkom GIS (geografsko-informatički sustav) projektu.

(Hina) xdsil yjn

Pročitajte više