RIJEKa kupila poslovne prostore ´torpeda´ u stečaju

Riječko je Gradsko poglavarstvo danas prihvatilo odluku Trgovačkog suda iz rujna 2002. kojom se prihvaća ponuda gradske uprave o kupnji poslovnih prostorih ´Torpeda´ d.d. u stečaju, t.j. prostor oko lučice u Baračevoj ulici.

Gradska i Lučka uprava bit će suvlasnici tog prostora namijenjena gradnji ribarske lučice i veletržnice ribe.

O stečaju u ´Torpedu´ izvijestio je stečajni upravitelj Željko Markić. Stečajni postupak pokrenut je u lipnju 2000. kad je otpušteno 485 radnika. U tijeku postupka ugovorena je prodaja imovine od 3,3 milijuna eura, ali cijela svota još nije naplaćena. Nisu prodani prostori tvornice motora, strojne obrade i montaže traktora, a dio je prostora iznajmljen. Dio od ukupno 199,5 milijuna kuna duga vjerovnicima je namiren, a prodaja preostalih prostora, kojih je početna cijena 7,4 milijuna eura, otežana je jer je riječ o objektima na oko 25.000 četvornih metara.

Od šest poduzeća u sklopu ´Torpeda´ d.d. danas još posluju ´Torpedo-specijalna vozila´ s 30 i ´Torpedo-motori´ s 42 radnika. U nastavku stečajnog postupka tim poduzećima nastojat će se omogućiti poslovanje i prodati ih kao jedinstvene gospodarske cjeline, kazao je Markić.

Pročitajte više