Rijeka: Predstavljen projekt baptističkoga pastoralnog centra

U Rijeci je danas predstavljen Projekt izgradnje pastoralnog centra Baptističke crkve "Riječ i život" arhitekta Dušana Kostiča.

Centar će biti izgrađen na gradskom području u Gornjem Zametu na 2448 četvornih metara prostora, a ukupna površina izgrađena dijela bit će 2561 četvorni metar. Građevina u obliku krnje piramide bit će visoka 26 metara, sastojat će se od podzemlja, prizemlja i visokog prizemlja, dvorane za molitve za 400 osoba, a u cijelom centru bit će mjesta za 800 osoba.

Sav prostor, uključivo dvoranu za bogoslužje, bit će višenamjenski, t.j. služit će za razne kulturne, obrazovne i odgojne djelatnosti te za vjeronaučnu nastavu, istaknuo je riječki pastor Giorgio Grlj, dodavši da će to biti i mjesto okupljanja pojedinaca i raznih udruga. Drži da će novi prostori potaknuti ekumenizam u Rijeci, kojega je ovdašnja Baptistička crkva jedan od pokretača. Podsjetio je da su pripreme za gradnju trajale devet godina.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel naglasio je da je grad Rijeka otvorena različitostima, pa tako i vjerskima. Spomenuo je i sve veća ulaganja u gradnju vjerskih objekata u Rijeci, podsjetivši na pripreme za gradnju osim baptističkoga i centra Islamske zajednice te katoličke crkve na Gornjoj Vežici, uz već izgrađenu katoličku crkvu na Škurinjama potkraj 2003.

Na mjestu budućeg Pastoralnog centra počeli su zemljani radovi, a rok izgradnje centra nije naveden.

(Hina) xdsil ydd

Pročitajte više