Rijeke izbjeglica napuštaju Gadafijev grad: NATO-ove bombe često pogode civilnu zgradu

U VOZILIMA natrpanima stvarima, čekajući na kontrolnim točkama koje vode iz grada, rijeke izbjeglica napuštaju Gadafijev rodni grad Sirt.

Snage prijelazne vlasti kažu da nadgledaju proces primirja kako bi preostali civili mogli izaći iz grada, javlja BBC. Sirt je jedno od dva posljednja uporišta Gadafijevih pristaša.

Stanovnici koji napuštaju Sirt kažu kako se situacija u gradu pogoršala do te mjere da u gradu gotovo ni nema hrane ni vode, ali i struje. U gradu vlada i velika nestašica lijekova.

"Od granatiranja nismo mogli ni izaći iz kuće. Morali smo napustiti grad", kazao je za AP Ahmed Husseini, koji grad napušta zajedno sa svojom obitelji.

"Napuštamo grad jer smo se našli između NATO-ovih bombi i pobunjeničkog granatiranja. NATO bombardira nasumice i često pogađa civilne zgrade", kazao je jedan drugi Libijac za AFP.

Borac na strani Prijelaznog vijeća izjavio je za AFP kako su primili zahtjev iz NATO-a da se povuku iz grada kako bi mogli pokrenuti zračne napade.

Imam Mahmud Hamomud al-Kaleni, koji je odlazio iz grada zajedno sa svojom obitelji, kazao je da su mu tako naredile antigadafijeve snage, uz objašnjenje da je sigurnije otići.

Pročitajte više