Riješen misterij gusarske zastave na Viru

Foto: 123rf

ŠVICARSKI državljanin koji je u petak prijavljen zadarskoj policiji zbog isticanja crne zastave s mrtvačkom glavom i kostima objasnio je slučaj koji je uznemirio velik broj ljudi. Ne radi se, kako se moglo čuti, o četničkoj zastavi, niti namjernom provociranju na Dan domovinske zahvalnosti.

Riječ je o zastavi Pirata s Kariba, koju je čovjek izvjesio kako bi obradovao sina, obožavatelja Disneyeve sage o karipskim piratima.

Švicarac tvrdi da je gusarska zastava je kupljena prošle godine na štandu u Zadru, u blizini crkve Svetog Donata. Zastavu je izvjesio još 8. srpnja, no tada nikome nije smetala. Problemi su počeli tek 5. kolovoza.

Sada ga proglašavaju četnikom, a on strahuje od toga da će mu netko baciti bombu na kuću ili ga ubiti na ulici. Ističe da uz švicarsko ima i hrvatsko državljanstvo.  

Zastavu je skinuo odmah nakon posjeta policije, koja je protiv njega podnijela optužni prijedlog zbog isticanja nepoćudnog simbola, kazavši kako je to simbol pod kojim su pripadnici četničke paravojske ušli u Vukovar.

 

Pročitajte više