Rimac na Facebooku: S Hyundaijem ćemo raditi električni sportski auto i hibrid

Foto: PR foto

NAKON objave velike investicije Mate Rimac oglasio se i na svom Facebook profilu.

"Euisun Chung, izvršni potpredsjednik Hyundai Motor Grupe, potpisao je jučer u našem sjedištu u Svetoj Nedelji ugovor o investiciji Hyundaija i Kiae u Rimac Automobile. Hyundai ulaže 64 milijuna eura, dok Kia ulaže 16 milijuna eura. Hyundai Motor Grupa ima prihod od čak 250 milijardi dolara, što je četiri puta više od hrvatskog BDP-a, odnosno 18 puta više od vrijednosti hrvatskog izvoza.

Ovo je drugi posjet gospodina Chunga našoj tvrtki, što je velika čast za sve nas u Rimac Automobilima. Hyundai također najavljuje i dva uzbudljiva projekta koja zajedno razvijamo: električni sportski automobil sa središnje smještenim pogonom te električni hibrid s gorivim ćelijama, za koji će Rimac osigurati ključne komponente. Želio bih zahvaliti cijelom našem timu na golemom trudu uloženom u ovu suradnju", napisao je Rimac.

Podsjetimo, jutros je objavljeno kako Hyundai ulaže 80 milijuna eura, oko 600 milijuna kuna, u Rimac Automobile. Velika je to vijest za Rimac Automobile, ali i za Hrvatsku jer bi mlada kompanija iz Svete Nedelje trebala pomoći južnokorejskom automobilskom gigantu u prijelazu na tzv. čistu mobilnost.

Pročitajte više