Rimac objavio video, je li ovo robotaksi?

Foto: Screenshot Facebook/Mate Rimac

Mate Rimac na Facebooku je objavio video na kojem se, čini se, vide obrisi robotaksija. 

Rimac robotaksije, koji će se zvati Verne, predstavlja sutra u 11 sati u svom kampusu u Kerestincu kraj Zagreba. 

"Verne stiže sutra", napisao je  uz video. 

Verne coming tomorrow.

Posted by Mate Rimac on Tuesday, June 25, 2024

Na predstavljanje dolazi i Plenković

Na predstavljanje dolazi i premijer Andrej Plenković, objavili su iz vlade.

Predsjednik vlade Andrej Plenković sudjelovat će na svečanom predstavljanju ekosustava nove urbane mobilnosti Project 3 Mobility sutra, 26. lipnja 2024., u 11 sati u Kampusu Rimac u Kerestincu, najavili su iz vlade, dodajući da će se Plenković i prigodno obratiti te da će s njim biti potpredsjednik vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Plenkoviću i vladi je očito promaknulo da je jučer promijenjeno ime projekta i robotaksija i da se više ne zove Project 3 Mobility nego - Verne. 

Rimčeva firma jučer: P3 je odsad Verne

Jučer je priopćeno kako će sutra biti predstavljen novi brend - Verne. Kako je priopćeno, uz novi brend, tvrtka će predstaviti i cjelokupni ekosustav urbane mobilnosti te sve funkcionalnosti buduće usluge.

"Od danas Project 3 Mobility, hrvatska kompanija koja razvija novi ekosustav urbane autonomne mobilnosti, postaje Verne. Buduća usluga koju kompanija razvija nosit će ime Verne po Julesu Verneu, slavnom piscu za kojeg se kaže da je čovjek koji je izumio budućnost, dok će Verne revolucionarizirati način na koji se krećemo u gradovima", priopćili su jučer iz Rimčeve kompanije. 

Naknadno se storyjem na društvenim mrežama oglasio i Mate Rimac.

"P3 postaje Verne, nazvan po 'čovjeku koji je izumio budućnost' - Julesu Verneu. Predstavljanje za dva dana - 26. lipnja", napisao je Rimac. 

Rimac za robotaksije 179.5 milijuna eura EU (i našeg) novca

Rimac je za robotaksije dobio 179.5 milijuna EU novca (dakle i našeg novca), a cijeli projekt, kako smo pisali, probio je niz rokova, a neka su obećanja, poput broja robotaksija na zagrebačkim ulicama pri pokretanju usluge, drastično srezana.

Na dosta pitanja o realizaciji projekta robotaksija i dalje nema odgovora. Odgovore, barem one ključne, trebali bismo dobiti na predstavljanju u srijedu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.