Rimac otvorio novi ured u Zagrebu, pogledajte kako izgleda

Foto: Rimac Automobili

TVRTKA Rimac Automobili je otvorila novi razvojni ured u Zagrebu, u kojem već radi oko 400 zaposlenika.

U novom zagrebačkom uredu na 4400 kvadratnih metara na dva kata smješteni su stručnjaci iz niza različitih odjela koji rade na razvoju baterijskih sustava, komponenti elektropogona, softverskim rješenjima i sustavu autonomne vožnje. Na novoj su lokaciji u prizemlju smještena i 3 R&D laboratorija.

"Novi ured omogućio je grupiranje timova na temelju projekata na kojima rade - bilo da se radi o internim Rimac projektima ili tehnologiji koju razvijamo za druge proizvođače automobila", objavljeno je na službenoj Facebook stranici.

Iz tvrtke napominju i da je ono njihova četvrta lokacija posvećena istraživanju i razvoju. Na novoj se lokaciji nalazi i dvorana za edukacije koja može primiti 70 ljudi. 

Mate Rimac je danas na svom Facebook profilu objavio video koji je snimio prije par mjeseci dok su se tek useljavali u novi prostor.

----

Otvorili ured u Velikoj Britaniji

Tvrtka je otvorila ured za istraživanje i razvoj i u Warwick Enterprise Parku u Velikoj Britaniji, a planira se zapošljavanje 30 ljudi do kraja 2021. godine.

Rimac tim u Velikoj Britaniji surađivat će s britanskom automobilskom industrijom i hrvatskim sjedištem tvrtke. 

Uskoro kreću i u izgradnju velikog poslovnog kompleksa kraj povijesnog dvorca Kerestinca u koji će preseliti svoju tvrtku.

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec rekao je kako je to jedna lijepa priča.

"Iza dvorca Kerestinec nalazi se zemljište za koje smo raspisali natječaj s pravom građenja na 69 godina. Rimac Automobili kao vrlo respektabilna tvrtka koja nas je bacila na kartu, možemo reći na svjetsku kartu jedne Meke za električne automobile, jedina se javila na ovaj natječaj", rekao je Zurovec.

Kampus bi trebao biti otvoren do 2025.

Natječaj propisuje da bi kampus trebao biti dovršen tri godine od početka gradnje. U međuvremenu tvrtka Mate Rimca seli u novi prostor u kojem će se nalaziti do izgradnje kampusa. Odlučili su se za prostorije bivšeg Peveca na Jankomiru.

"Kampus bi okvirno 2025. godine trebao biti gotov. To je razvojno-istraživački kampus sa svim komplementarnim i dodatnim sadržajima, poput smještajnih kapaciteta, izložbenih salona, proizvodnje, razvoja i svega što se god u principu veže na tako nešto. Tu bih naglasio da bi se onda to pretvorilo praktički u jednu Silicijsku dolinu i mislim da je to jedno veliko ulaganje, tim više što ne pamtim da je jedna jedinica lokalne samouprave imala, barem ne u zadnje vrijeme, ulaganja preko milijardu kuna, gdje se praktički otvara mogućnost za preko 700 radnih mjesta u neposrednoj blizini glavnoga grada", pojasnio je Zurovec.

Pročitajte više