Rimac sa Seatom razvio prvi električni trkaći auto, pogledajte snimku

Screenshot: Youtube/Rimac automobili

NAKON partnerstva s Porscheom, Rimac Automobili su se danas pohvalili još jednim zaista impresivnim projektom. U partnerstvu sa španjolskim Seatom, odnosno njegovim novim sportskim brandom CUPRA, Rimac je razvio prvi potpuno električan automobil za utrke modificiranih automobila.

>> Porsche kupio udio u Rimac Automobilima

Kako su objavili iz Rimac Automobila, Seatov novi brand CUPRA i njegov odjel za utrke vođeni su ambicijom da iz korijena promjene automoto sportove, a uz opsežni know-how Rimca u razvoju električnih vozila visokih performansi i uz njegov trkaći DNK, prirodno je da je partnerstvo rezultiralo električnom revolucijom u trkaćim električnim vozilima, prvim 100 % električnim autom za utrke.

CUPRA e-Racer je, piše dalje u objavi Rimac Automobila, temeljen na benzinskom Cup Raceru, ali ima impresivnije performanse i od nekih tradicionalnih trkaćih automobila. Ima motor neprestane snage 300 kW, odnosno 402 konjske snage, a maksimalno može doseći 500 kW, odnosno 680 konjskih snaga.

"Trkaći DNK" Rimac Automobila

A direktor Rimac Automobila Mate Rimac objasnio je što točno znači da tvrtka ima "trkaći DNK": "Naša priča počela je s utrkama i uvijek smo osjećali snažnu povezanost sa svijetom motosportova. Više od svega, naš cilj je dokazati da su električni automobili zabavni, brzi i uzbudljivi." 

Rimac je dodao da je prilika za suradnju s CUPRA-om velika odgovornost i izazov da zadovolje očekivanja performansi, ali i sigurnosti koje trkaći automobili imaju. 

CUPRA i Rimac su svoj novi e-Racer i odvezli na trkaću stazu u Zagrebu gdje su prvi put testirali integraciju električne baterije s ostatkom vozila. Kako je to izgledalo, možete vidjeti u videu koji su objavili.

Pročitajte više