Rimac se sastao s ministrom Panenićem, sve je tajnovito: "Ne želimo ugroziti cijeli projekt"

Foto: FAH, N1 screenshot

IZ tvrtke Rimac automobili Indexu je potvrđeno kako se njihov vlasnik Mate Rimac ovog tjedna našao s ministrom gospodarstva Tomislavom Panenićem.


"Imali smo sastanak ovaj tjedan s ministrom i mogu reći da su iz Vlade stvarno proaktivni, ali kad bude konkretnih koraka, onda ćemo ih komentirati", rekla je za Index Monika Mikac, operativna direktorica tvrtke Rimac automobili.

Kaže kako se nada da će se stvari pokrenuti, a na pitanje kako su zadovoljni sastankom, Mikac je kazala da su zadovoljni, ali da ne može ništa komentirati pojedinosti sastanka i dogovore s ministrom dok se ne poduzmu konkretni koraci.

>Mate Rimac: Imamo priliku dovesti ozbiljnu tvornicu automobila u Hrvatsku, ali Vlada ne reagira

Podsjetimo kako je Mate Rimac, osnivač i CEO tvrtke Rimac automobili, prošlog tjedna izjavio da imaju priliku u Hrvatsku dovesti jednu ozbiljnu tvornicu automobila u Hrvatsku, no da imaju problema s birokracijom i Vladom.

Rimac javno prozvao Vladu da mu ne odgovara pa ubrzo dobio poziv

"Kako surađujemo s tim proizvođačima automobila, imamo sad jednu priliku da se možda možemo natjecati s drugim državama da dovedemo jednu ozbiljnu tvornicu automobila u Hrvatsku. Poslao sam Vladi dopis prije nekoliko tjedana, mislim da je to prilika koja se ne propušta, ali još nisam dobio odgovor, a ja nemam ništa od toga", kazao je Rimac u emisiji Pressing na N1 televiziji.


Odmah nakon toga MOST je na Twitteru objavio kako ministar gospodarstva Tomislav Panenić poziva gospodina Rimca na sastanak idući tjedan te da će mu uskoro uputiti i službeni poziv.

Tako je i bilo pa su se na kraju ovog tjedna ministar Panenić i Mate Rimac sastali i razgovarali o dovođenju tvornice automobila u Hrvatsku, no još je sve poprilično obavijeno velom tajne.

Monika Mikac za Index je objasnila kako se u ovom slučaju radi o velikim automobilskim kućama te da bi komuniciranje u javnosti moglo upropastiti cijeli projekt pa konkretnije informacije nisu u mogućnosti dati.

"Kad se nešto potpiše onda ćemo rado izaći u javnost", rekla je na kraju Mikac.

Pročitajte više