Roditelji djevojaka koje je ubio Primorčev sin: Ako je mogao kupiti Sanadera, može sve

RODITELJI Ane Andrijašević i Kate Erceg, koje je u prometnoj nesreći ubio tada 17-godišnji Ivan Primorac, sin lokalnog moćnika Miljenka Primorca, cijeli su dan, kako kažu, u šoku. Krivac za tragediju u kojima su njihove kćeri stradale nikad nije odgovarao, a najnovija otkrića sugeriraju da je Primorac možda kupio slobodu svoga sina poklonivši skupi BMW bivšem premijeru Ivi Sanaderu.

"Nemojmo biti smiješni, nisu znali samo Sanader i Primorac"

"Ako je to točno, onda je to prestrašno za ovu našu jadnu državu. Da se tako igraju s nama", komentirala je u HTV-ovoj emisiji Hrvatska uživo Jozica Andrijašević, majka poginule Ane. Mirko Erceg, otac nesretne Kate, pak tvrdi da nije šokiran. "Sad vidim da sam bio u pravu kad sam tvrdio da se sve može kupiti. Jer ako su kupili tadašnjeg predsjednika Vlade, onda se sve može kupiti", kaže Erceg.

"Sve ovo je žalosno, ali nije neočekivano", dodaje Erceg pa ističe: "Međutim, u silnoj toj hajci na Ivu Sanadera izgleda kao da se svi natječu tko će mu više upakovati. Pa će ispasti da je samo Sanader kriv. Nemojmo biti smiješni i govoriti da su za BMW znali samo Sanader i onaj koji ga je kupio", govori Erceg.

"Svaka žrtva je osuđena dvaput"

Vlado Andrijašević tvrdi da su nakon presude kojom je Ivan Primorac pušten na slobodu (uz olakotnu okolnost da "dolazi iz društveno prihvatljive obitelji") tražili pomoć na sve strane. "Bilo smo u Saboru, u MUP-u, u HAK-u, organizirali niz akcija... Ali odgovora je bilo malo", kaže Andrijašević.

"Ja bih bio sretan da smo mi jedini u Hrvatskoj kojima se ovo dešavalo. Ali svako selo ima svoje Andrijaševiće i Ercege. Ispada da su sve žrtve osuđene dvaput. Jednom kada izgube člana obitelji, a drugi put kada ga dočeka ova naša država koja je potkupljiva", kaže Erceg i ističe da je sav trud džabe kad će i u budućnosti netko nekome moći kupiti BMW pa će se donositi rješenja u kojima će pisati da je "olakotna okolnost što vam je netko ubio dijete to što dolazi iz društveno prihvatljive obitelji".

Pročitajte više