Tko su roditelji Kristininog ubojice? Bogati su i moćni, vlasnici su luksuznog hotela u Zagrebu

Foto: Instagram

SINOĆ je u Zagrebu ubijena 18-godišnja Kristina Krupljan. Za ubojstvo je osumnjičen njen bivši dečko, 19-godišnji David Komšić. Izbo ju je nožem u njenom automobilu na parkiralištu ispred zgrade u kojoj živi. Umrla je na licu mjestu. Bila je u drugom mjesecu trudnoće.

"Trebala je roditi 11. rujna i bila je jako sretna radi toga, trebala se uskoro preseliti kod dečka", rekla je Indexu Kristinina majka Vesna Krupljan.

Podsjetimo, Kristina je prije nekoliko godina bila u vezi s danas 19-godišnjim Davidom Komšićem, no tada je prekinula vezu, a on ju je počeo napadati i prijetiti joj. To je trajalo još od 2015. godine, kad je dobio i zabranu pristupa, no toga se nije držao.

Kako nam je kazala njezina majka, on ju je više puta napao i prijetio joj, a Index je doznao kako je policija podnijela više kaznenih prijava protiv njega proteklih godina. No, uvijek se izvukao.

Istovremeno doznajemo da su njegovi roditelji imućni. Imaju veliku kuću na Volovčici i bave se ugostiteljstvom. A kako doznajemo vlasnici su i luksuzno opremljenog hotela na Peščenici.

"Roditelji su mu Ivo i Olivera. Prije su držali kafić, ali je propao. Nedavno su otvorili hotel. Osim Davida, imaju još dvije kćeri, od kojih jedna živi s njima i rodila je prije par godina. Nisu me nazvali, ni ne želim da me nazovu, no nisu se ni udostojili to napraviti", rekla nam je Kristinina majka, kojoj je Kristina bila jedino dijete.

>>Odvjetnik ubijene Kristine: Izvukao ju je iz auta i prebio, priveden je nakon 10 dana i pušten"

>>UBIJENA Kristina bila je trudna

>>OVO JE OSUMNJIČENI za ubojstvo Kristine

>>Javila se i policija, komentirali su optužbe da nisu reagirali na prijave majke ubijene Kristine

>>Volovčica zavijena u crno

>>Majka ubijene Kristine optužuje njenog bivšeg dečka: Misli da može sve jer mu tata ima novca

Prebio je pa pušten na slobodu

Posljednji put prije ovog kobnog događaja David je, u studenom 2016., s dvojicom prijatelja napao Kristinu. Presreo je njezin automobil na Bukovačkoj, izvukli su je iz auta, pretukli je i potom joj demolirali automobil. Njezin odvjetnik Bruno Spiz rekao nam je da ih je policija privela tek nakon 10 dana i pušteni su na slobodu.

Nekoliko sati prije ubojstva Kristine, David je na svom Instagramu objavio sliku, uz status "Bog prašta, mafija ne", dok je dva tjedna prije ubojstva objavio fotografiju policajaca, uz status "Kad te smećari traže u nedjelju u 8 ujutro, a ja ih posmatram preko kamera, na drugoj adresi i u toplom krevetu".

Podsjetimo još kako je prošle godine u travnju David Mercedesom naletio na starijeg muškarca u Ulici grada Vukovara te ga usmrtio. Prema izjavama svjedoka, vozač je nastavio voziti nakon što je udario muškarca te se zaustavio tek stotinjak metara dalje.

Državno odvjetništvo tražilo je pritvor za mladića, ali sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu pustio ga je na slobodu uz mjeru opreza – oduzimanje vozačke dozvole. Kako su tada objavili mediji, mladić je napao fotoreportere koji su ga slikali te prijetio tužbom ako njegova slika osvane u medijima.

 

 

 

 

Pročitajte više