Roditelji misteriozno nestalog dječaka iz balona idu u zatvor

RICHARD HEENE, Amerikanac koji je pokrenuo veliku potjeru lažnom tvrdnjom kako je njegov sin nestao u balonu na helij, provest će u zatvoru 90 dana, dok će njegova supruga Mayumi toplinu doma zamijeniti ćelijom na 20 dana.

Oni su spasiocima i policiji lažno tvrdili kako je njihov sin u listopadu ove godine odletio balonom, dok je šestogodišnji Falcon Heene cijelo vrijeme bio skriven u njihovom domu. Richard je na sudu u Coloradu jedva zadržavao svoje suze dok se ispričao spasiteljima uz riječi kako mu je "jako, jako žao".

Sud je bračnom paru zabranio i dobivanje bilo kakvih financijskih sredstava na temelju priče o nestanku dječaka. Bračni par je priznao kako su smislili prijevaru da bi promovirali svoj reality show. Tužitelj je rekao kako je Heene uzalud potrošio snage mnogih spasioca i gomilu novca kako bi na sebe privukao pažnju javnosti. Mayumi će u zatvor tek kada se njezin suprug vrati kako djeca niti u jednom trenutku ne bi ostala sama. Paru je već prije određeno plaćanje 42 tisuće dolara za troškove spasioca.

Pročitajte više