Roditelji u SAD-u izveli egzorcizam nad posvojenim sinom (4), dječak umro od ozljeda

Ilustracija: EPA

PAR iz Sjeverne Karoline optužen je za izvođenje amaterskog egzorcizma nad svojim četverogodišnjim sinom, koji je kasnije umro. 41-godišnji Joseph Paul Wilson i 38-godišnja Jodi Ann Wilson iz Mount Airyja su uhićeni 13. siječnja zbog sumnje da su njihovi postupci doveli do smrti njihovog sina Skylera Wilsona. Trenutno se nalaze u pritvoru i nije im omogućeno plaćanje jamčevine za izlazak na slobodu. 

Ured šerifa okruga Surry je potvrdio da su šerifovi zamjenici primili poziv 6. siječnja od Službe za zaštitu djece o djetetu koje je primljeno u bolnicu nakon što je prethodnog dana primilo hitnu medicinsku pomoć. Iz policije su naveli da je Skyler preminuo 9. siječnja "od ozljeda povezanih sa zlostavljanjem njegovih roditelja".

Dječak je bio ljepljivom trakom zavezan za pod

Iako uzrok smrti još uvijek nije otkriven, policija slučaj istražuje kao ubojstvo. "Ovo je tragičan događaj koji je rezultirao preranom smrću dragocjenog djeteta", rekao je šerif Steve C. Hiatt u izjavi. Wilsonovi su Skylerovi posvojitelji, prenosi televizijski kanala WFMY-TV iz Greensboroa. 

Tereti ih se da su zavezali i izolirali Skylera kako bi izveli egzorcizam. Samo nekoliko sati prije nego što je Skyler odveden u bolnicu, Jodi je poslala poruku svom suprugu u kojoj je navela da se sa Skylerom nešto dogodilo. Također je poslala i fotografiju na kojoj Skyler leži na podu s licem okrenutim prema dolje, dok je zamotan u prekrivač koji je ljepljivom trakom pričvršćen za pod. 

Osumnjičenici će se pojaviti na sudu 2. veljače, a još uvijek nije poznato jesu li dobili odvjetnika. Wilsonovi su bili zakonski skrbnici i druge djeca o kojoj trenutno brine Odjel za socijalnu skrb, naveli su iz šerifovog ured, piše NBC News

Pročitajte više

 

Pročitajte više