Sinj uvodi besplatne vrtiće

Foto: Miro Bulj/Facebook

Sva djeca u sinjskim vrtićima od 1. studenog imat će besplatan vrtić, odlučilo je danas sinjsko Gradsko vijeće, na prijedlog gradonačelnika Mire Bulja. 

Mostov gradonačelnik najprije je predložio da se izvan snage stavi odluka o mjerilima i uvjetima sudjelovanja korisnika usluga u cijeni programa dječjih vrtića i jaslica u vlasništvu Grada Sinja, a onda i besplatan vrtić za svu upisanu djecu u vrtićima, gradskim i vjerskim, što je Gradsko vijeće prihvatilo na redovnoj sjednici koja je potrajala do kasno navečer.

"Riječ je o novoj demografskoj mjeri kojom bi se rasteretio budžet sinjskih obitelji, a djeci osigurali najbolji uvjeti za rast i razvoj. Od početka mandata donio sam niz demografskih i socijalnih mjera za naše obitelji, a posebno djecu, učenike i studente", kazao je Bulj. 

Otvaraju se novi vrtići

Podsjetio je da je na početku njegova gradonačelničkog mandata gradski vrtić Bili cvitak imao 29 skupina, a danas ih ima 43 te da je u vrtiće bilo upisano 603 djece, a danas ih je 911.

"Otvoren je i novi vrtić Nikolino u Brnazama, Vrilo na Hanu, a uskoro se otvara novouređeni vrtić Ferata u Tripalovom voćnjaku. Raspisana je i javna nabava za gradnju potpuno novoga vrtića u Glavicama koji će biti otvoren početkom sljedeće pedagoške godine. Novi vrtić koji planiramo graditi u Karakašici sufinancirat ćemo iz drugih izvora pa smo ga već i kandidirali na europske fondove", rekao je.

Naknada za djecu koja nisu upisana u vrtić

Uz to, roditeljima djece koja nisu upisana u vrtić, a ispunjavaju sve uvjete, i ove je godine osigurana mjesečna naknada od 150 eura.

"Kao gradonačelnik ću napraviti sve da svako naše dijete od rođenja ima najbolje moguće uvjete za rast i razvoj", rekao je Bulj.

Pročitajte više