Rojs opet izgradio kuću u Parku prirode Medvednica, ponovo će je morati rušiti



LJUBO ČESIĆ ROJS ponovo je izgradio kuću u Parku prirode Medvednica, na istom mjestu na kojem je 2004. godine vlastitom mehanizacijom srušio svoju prijašnju bespravno izrađenu kuću. Kuća koju je Rojs podigao gotovo je identična onoj koju je osobno srušio, samo je krov ljepši.

Novu je kuću Rojs financirao kreditom, javlja HTV. No, čini se da je novac bacio u vjetar. Iz Ministarstva graditeljstva su mu, naime, poručili da će kuću opet morati srušiti jer ni ovoga puta nije tražio dozvolu. Rojs pak tvrdi da lokacija kuće nije sporna i od države će sudskim putem tražiti tri milijuna kuna odštete zbog rušenja prijašnje kuće. Slučaj je i dalje na sudu.

"Građevinska inspekcija obavila je nadzor nad objektom. Nakon utvrđenog činjeničnog stanja da investitor nije pribavio zakonom propisana odobrenja za gradnju Građevinska je inspekcija donijela Rješenje o uklanjanju. Daljnji inspekcijski postupak u navedenom slučaju je u tijeku", poručuju iz Ministarstva graditeljstva.

"Ne dao Bog nikome da doživi ono što sam ja doživio i što mi je činila ta politika na čelu s najvećim lopovom u ovom dijelu svijeta, doktorom Ivom Sanaderom. To je bilo vrijeme kada su progonili sve nas hrvatske branitelje, a posebno sudionike zadnje naše operacije Oluja", kaže Rojs.

Pročitajte više