Rrijeka: Priveden zbog sumnje da je počinio pronevjeru

ZBOG osnovane sumnje da je na dužnosti tajnika riječkoga Rukometnog kluba "Zameta" počinio kažnjiva djela pronevjere danas je u riječki Županijski sud sproveden Zlatan Lukežić Luka (41).

Istražni sudac Valentin Ivanetić kazao je da je Lukežić, po nalazima policijskog Odjela gospodarskog kriminaliteta, osumnjičen da je povrijedio obveze u vođenju trgovačkih i poslovnih knjiga te ih prikrivao i uništavao.

U kaznenoj prijavi navodi se da je 1999. od novca koji mu je povjeren Lukežić prisvojio oko dva milijuna, a 2000. oko 1,6 milijuna kuna. Isprava o opravdanosti utroška tog novca nema, pa se smatra da ga je Lukežić nezakonito prisvojio, kazao je Ivanetić.

Lukežić, djelatnik državne Protuobavještajne agencije (POA), je u nazočnosti odvjetnika Gorana Gatare iznio kratku obranu, porekavši da je počinio navedena kažnjiva djela. Rekao je da se "privatni interesi lome preko njegovih leđa" te da "kao tajnik kluba nije mogao raspolagati gotovinom", kazao je Ivanetić.

Gatara je rekao da će potanju obranu on i Lukežić iznijeti poslije, kad prouče sve navode u kaznenoj prijavi.

Sudac Ivanetić odredio je Lukežiću pritvor od 48 sati, a u tom roku očekuje se da Državno odvjetništvo sudu dostavi istražni zahtjev protiv Lukežića.

Iz primorsko-goranske Policijske uprave priopćeno je da je Lukežić kriminalistički obrađivan u sklopu kriminalističke obradbe poslovanja trgovačkog društva "Fenixvea" d.o.o. te da se kriminalistička obradba nad Lukežićem i poslovanjem Rukometnog kluba "Zameta" nastavlja.

(Hina) hšup dd

Pročitajte više