RTL-ova Potraga odbila nominaciju za Večernjakovu ružu, sukobili se oko Thompsona

Screenshot: RTL

RTL Potraga odbila je nominaciju za Večernjakovu ružu.

Naime, s RTL-a su objasnili kako zamjeraju kolegama to što su objavili demantij nakon intervjua s Dankom Derifaj. Naime, Danka Derifaj je u Potrazi prošle godine objavila priču o Thompsonu i njegovom sukobu sa sustanarima u zgradi koji ga optužuju da je privatizirao i ogradio zajedničku terasu.

Večernji list je objavio intervju s Dankom Derifaj nakon što je slučaj postao glavna tema u javnosti. No, onda su objavili i demantij Thompsona. Iz Potrage su im to očito zamjerili.

Zamjeraju Večernjem listu jer je objavio Thompsonov demantij na intervju s Derifaj

Svoje razloge objasnili su u priopćenju.

"Redakcija RTL-ove Potrage stoji iza svoje reporterke Danke Derifaj i njezine odluke da odbije nominaciju za Večernjakovu ružu u kategoriji TV osoba godine. Stoga i redakcija Potrage odbija nominaciju u kategoriji TV emisija godine", kažu u uvodu.

"Nominirani smo zbog svog istraživačkog rada, između ostalog upravo i zbog reportaže o nekretninskom neredu na splitskom Žnjanu. Stoga ne možemo prihvatiti nominaciju od strane medijske kuće koja se, nakon intervjua s našom reporterkom Dankom Derifaj, ispričava jednoj od strana u toj priči, objavljujući pritom demantij u kojem iznose njihove argumente koji su već pobijeni novinarskim radom, iskazima svjedoka i tumačenjima suda.

Time su Danku ponovno izložili brojnim uvredama i govoru mržnje te pogazili rad naše kolegice koja je, upravo zbog svoje hrabrosti, predanosti i profesionalnosti u karijeri primila brojne novinarske nagrade", objasnili su iz Potrage.

Pročitajte više