Rumunj uhićen kod granice sa Slovenijom, pokušao prošvercati 6 migranata

Slika ne prikazuje događaj iz članka Ilustracija: Dino Stanin/PIXSELL

POLICIJSKI službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim Rumunjem zbog sumnje da je pokušao prošvercati 6 stranih državljana preko granice.

Naime, sumnja se kako je osumnjičeni 38-godišnjak u neutvrđeno vrijeme na području grada Zagreba, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi i iz koristoljublja, a prema prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom, preuzeo i u kombi vozilu rumunjskih nacionalnih oznaka, kao putnike prevozio ukupno šest stranih državljana.

Zaustavljen u Samoboru

Cilj osumnjičenom je bio navedene strane državljane prevesti teritorijem Republike Hrvatske do Republike Slovenije te ih naposljetku i nezakonito prevesti u Republiku Sloveniju. Ipak u njegovom naumu su ga spriječili policijski službenici, 24. ožujka oko 18:20 na području Samobora, kada su zaustavili kombi rumunjskih registarskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnji državljanin Rumunjske.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 38-godišnji državljanin Rumunjske je predan pritvorskom nadzorniku, kaznena prijava je podnesena nadležnom državnom odvjetništvu, dok su strani državljani predani u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.

Pročitajte više

 

Pročitajte više