Rus se skinuo gol na "svetoj" planini na Baliju i fotografirao, deportiran je

Ilustracija: Shutterstock

PROŠLOGA tjedna je društvenim medijima počela kružiti fotografija muškarca koji se skinuo gol, odnosno spustio hlače do gležnjeva, i pozirao na planini Agung na Baliju koju lokalno stanovništvo smatra svetom. Ruski državljanin, identificiran samo kao Juri, zbog ovog će incidenta biti deportiran iz Indonezije. Mada se Juri ispričao zbog toga što je napravio, bit će mu najmanje šest mjeseci zabranjen ponovni ulazak u Indoneziju, piše BBC.  

Hindusi vjeruju da je planina Agung, najviša točka na otoku, dom bogova, a lokalni dužnosnik je kazao kako nema opravdanja za ovakvo ponašanje muškarca. "Prekršio je norme i nije pokazao poštovanje prema našoj kulturi", rekao je šef Ureda za ljudska prava na Baliju Anggiat Napitupulu. 

"On je lud" 

"Nema opravdanja za to što sam napravio. Jedina isprika koju mogu pružiti jest moje neznanje", rekao je Juri na videosnimci koju je objavio na Instagramu. Rus je kasnije sudjelovao u posebnoj ceremoniji čišćenja planine - ritualu koji lokalno stanovništvo često održava nakon takvih incidenata. 

Wijaya, ruski počasni generalni konzul na Baliju, rekao je za indonezijski CNN da je turist "lud" i da ga je trebalo deportirati. Guverner Balija I Wayan Koster najavio je planove za ukidanje dozvola za vize za turiste iz Rusije i Ukrajine, rekavši da su mnogi iz ovih dviju zemalja pohrlili na Bali usred rata, ali se često ne pridržavaju lokalnih propisa. 

Pročitajte više