Širi se snimka. Rusi: Presreli smo američke bombardere nad Baltikom

Foto: Twitter

Ruske vlasti objavile su da je ruski borbeni avion SU-35 iznad Baltičkog mora presreo dva američka bombardera.

Ruska ambasada u SAD-u sinoć je objavila da je Su-35 presreo američke bombardere B-52 koji su letjeli prema ruskoj granici. Ruska državna novinska agencija TASS objavila je da je Centar za kontrolu nacionalne obrane ruskog Ministarstva obrane identificirao dva američka zrakoplova kao strateške bombardere B-52H.

"Dana 20. ožujka 2023. radari dežurnih snaga protuzračne obrane Zapadnog vojnog okruga otkrili su dva zračna cilja koja su letjela u smjeru državne granice Ruske Federacije iznad Baltičkog mora", priopćilo je ministarstvo, prenosi TASS.

Lovac Su-35 dignut je kako bi spriječio "kršenje državne granice" američkog zrakoplova, priopćilo je ministarstvo, dodajući da je zrakoplov stigao do "područja zračne patrole".

"Nakon što se strani vojni zrakoplov udaljio od državne granice Ruske Federacije, ruski se zrakoplov vratio u matičnu bazu", priopćilo je ministarstvo, dodajući da je Su-35 bio strogo u skladu s međunarodnim zračnim pravom. "Nije dopuštena povreda državne granice Ruske Federacije", priopćilo je ministarstvo.

U međuvremenu se na društvenim mrežama pojavila i snimka. Autentičnost snimke nije potvrđena.

 

Pročitajte više