Rusi se brutalno sprdaju s ponosom američke mornarice: "Ne opet! U američki razarač ulazi voda"

Screenshot: YT

"IAKO je koštao više od 4 milijarde dolara, tehnološki napredni USS Zumwalt uspio je doći samo do Panamskog kanala na svom prvom putu u svoju matičnu luku San Diego", u pomalo posprdnom članku RT, ruski medij blizak Vladimiru Putinu, opisuje nevolje novog američkog razarača koji se u kratko vrijeme dva puta pokvario.

U ponedjeljak je navečer, piše ruski portal, posada u Panamskom kanalu otkrila da voda prodire u neke dijelove broda. S obzirom da je riječ o jednom od najmodernijih i najskupljih brodova američke mornarice, ne treba čuditi što je ovaj kvar izazvao posprdne reakcije.

Tako Russia Today piše da je, usprkos činjenici da je riječ o čudu američke mornarice, on u ponedjeljak navečer bio ovisan o tegljačima. Navodi se i da bi problem tek za desetak dana mogao biti otklonjen.

SAD je priznao kvar, ali nisu davali detaljnije informacije o čemu se radi. Riječ je o drugom kvaru u samo dva mjeseca. Krajem rujna, samo dva tjedna nakon što je prvi put isplovio, uočeni su problemi u ispustu ulja, a došlo je i do curenja.

 

Pročitajte više