Rusi Slovencima: S obzirom na neprijateljske korake Ljubljane...

Ilustracija: Google maps

SLOVENSKOM diplomatu u Moskvi jučer je Ministarstvo vanjskih poslova Rusije uručilo notu u kojoj traži da smanje broj članova diplomatskog osoblja u Moskvi.

"Kao odgovor na neprijateljske korake koje je Ljubljana poduzela ranije, smanjenje osoblja ruske diplomatske misije, slovenskom je diplomatu dostavljena nota u kojoj se traži da se smanji broj diplomatskog osoblja slovenskog veleposlanstva u Moskvi na četiri osobe u roku od 10 dana", navode iz Ministarstva, prenosi ruski TASS.

"Na temelju principa reciprociteta donesena je i odluka o korekciji uvjeta rada slovenskog diplomatskog predstavništva s obzirom na situaciju u kojoj se našlo naše veleposlanstvo u Ljubljani", dodaju iz Ministarstva.

Ministarstvo je također napomenulo da su slovenskom diplomatu iznijeli nezadovoljstvo zbog, kako tvrde, neutemeljenih pokušaja slovenskih vlasti da okrive Rusiju za ratne zločine u Ukrajini te zbog vojne pomoći koju je Slovenija pružila neonacističkom režimu u Kijevu.

Slovenske vlasti donijele su 5. travnja odluku o izjednačavanju broja zaposlenika ruskog diplomatskog veleposlanstva s brojem zaposlenika slovenskog veleposlanstva u Moskvi, dodaje TASS.

Pročitajte više

 

Pročitajte više