Rusija bombardirala Rusiju

Ilustracija: Profimedia

Ruske zračne snage izbacile su ogroman broj bombi na vlastiti teritorij ranije ovog mjeseca, prema izvješću neovisnih medija.

Kako piše Politico, vojska ruskog predsjednika Vladimira Putina redovito bombardira Ukrajinu s neba iznad graničnih regija, poput Belgoroda, što je dovelo do incidenata s prijateljskom vatrom.

Prošli tjedan su ruske zračne snage "ispustile" projektil X-59 u regiji Belgorod, 92 kilometra od granice s Ukrajinom, izvijestio je ruski nezavisni medij Astra na Telegramu kasno sinoć, pozivajući se na svoje izvore. “Vojska ga je morala uništiti na licu mjesta. Žrtava nije bilo”, rekla je Astra.

Sveukupno najmanje 21 zračna bomba pala je s ruskih zrakoplova na Rusiju ili okupirana područja Ukrajine samo u ožujku i travnju, izvijestila je Astra.

"Nema točnih odgovora zašto se to stalno događa", napisali su novinari. 

Ruski bombarder je 2. travnja bacio eksploziv u blizini željezničke stanice u Rubižneju, gradu u okupiranom dijelu Luhanske oblasti. "Broj žrtava nije prijavljen, preživjeli su evakuirani i držani zajedno", rekao je u izjavi Artem Lisohor, čelnik ukrajinske vojne uprave u regiji Luhansk.

Dana 20. travnja prošle godine ruska bomba pala je u središte Belgoroda i napravila golemi krater. Rusko ministarstvo obrane je u izjavi objavilo da je "tijekom leta zrakoplova Su-34 Zračno-svemirskih snaga iznad grada Belgoroda došlo do neobičnog pada zrakoplovnog streljiva".

Pročitajte više