Rusija i Ukrajina razmijenile po 90 ratnih zarobljenika

Ilustracija: EPA

Rusija i Ukrajina su razmjenom vratile po 90 ratnih zarobljenika, priopćilo je rusko ministarstvo obrane, a potvrdio je i ukrajinski predsjednik.

"Kao rezultat pregovora, 90 ruskih ratnih zarobljenika pod rizikom smrti u zatočeništvu vraćaju se iz područja pod kontrolom Kijeva. U zamjenu je predano 90 zarobljenika ukrajinskih oružanih snaga", objavilo je rusko ministarstvo na Telegramu.

"Ruski zatvorenici se vraćaju kući zahvaljujući sudjelovanju Ujedinjenih Arapskih Emirata"

Navodi se da se ruski zatvorenici vraćaju kući zahvaljujući sudjelovanju Ujedinjenih Arapskih Emirata kao humanitarnih posrednika.

Oslobođeni ruski zatvorenici avionom se prevoze u Moskvu, gdje će biti podvrgnuti medicinskim pregledima, priopćilo je ministarstvo.

Rusija i Ukrajina provodile su periodične razmjene zarobljenika u sukobu koji traje 28 mjeseci.

Prva razmjena u gotovo četiri mjeseca

Posljednja razmjena obavljena je 31. svibnja, kada je svaka strana predala 75 ratnih zarobljenika, također uz posredništvo Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Bila je to prva razmjena u gotovo četiri mjeseca. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski također je potvrdio da se 90 ratnih zarobljenika vratilo iz ruskog zarobljeništva.

Ujedinjeni Arapski Emirati priopćili su da su uspjeli posredovati u razmjeni 180 ratnih zarobljenika između Rusije i Ukrajine, objavila je u utorak državna novinska agencija WAM.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.