Rusija: Naše pravo je imati bolji odnos sa Sjevernom Korejom

Foto: EPA

Kremlj je danas priopćio da pravo Rusije na razvoj boljih odnosa sa Sjevernom Korejom ne bi trebalo biti upitno niti zabrinjavajuće, rekavši da dvije zemlje imaju veliki potencijal za razvoj odnosa.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je to novinarima kad su ga pitali da komentira strahove Zapada da bi Moskva mogla revidirati svoju politiku prema Pjongjangu zbog pritiska Zapada na Rusiju zbog Ukrajine, a posebno da bi joj mogla prenijeti raketnu i nuklearnu tehnologiju.

"To je naš susjed, to je prijateljska zemlja s kojom razvijamo bilateralne odnose. To ćemo činiti i dalje", rekao je Peskov. "Imamo veliki potencijal za razvoj odnosa. Vjerujemo da naše pravo na razvoj dobrih odnosa sa susjedima ne treba nikoga zabrinjavati i nitko ga ne može i ne smije osporavati", kazao je.

Južnokorejski mediji: Putin će za nekoliko dana posjetiti Sjevernu Koreju

Ruski list Vedomosti izvijestio je u ponedjeljak da će predsjednik Vladimir Putin u narednim tjednima posjetiti Sjevernu Koreju i Vijetnam.

Očekuje se da će se Putin za nekoliko dana posjetiti Sjevernu Koreju, izvijestila je rano danas južnokorejska novinska agencija Yonhap pozivajući se na visokog dužnosnika u predsjedničkom uredu.

Peskov je danas odbio navesti datum ili dnevni red mogućeg posjeta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.