Rusija o NATO-u: Prvi put nakon Drugog svjetskog rata vidimo njemačke vojnike uz svoje granice

Foto: Hina

RASPOREĐIVANJE NATO snaga i vojnog naoružanja u baltičkim državama, Poljskoj i Njemačkoj, Rusija smatra prijetnjom  i nema informacija o tome kako i kada će jačanje završiti, objavila je novinska agencija RIA pozivajući se na visokog ruskog dužnosnika.

RIA je navela izjavu zamjenika ruskog ministra vanjskih poslova Alekseja Meškova koji kaže da Moskva pomno prati situaciju i osigurat će sve da njezina sigurnost bude zajamčena.

Prvi put nakon Drugog svjetskog rata

"To raspoređivanje je možda prijetnja za nas", navodi RIA Meškova. "I tko kaže da će time završiti? Nemamo takve informacije. Prvi put nakon Drugog svjetskog rata, vidimo njemačke vojnike duž svojih granica".

Meškovljevi komentari uslijedili su nakon što je SAD razmjestio tisuće vojnika i teško naoružanje u Poljsku, baltičke zemlje i jugoistočnu Europu, u najvećem jačanju snaga nakon Drugog svjetskog rata.

Njemačke snage i oružje također će pojačati Litvu ovaj mjesec kao dio NATO-vih planova za osiguranje europskih zemalja nakon ruske aneksije ukrajinskog poluotoka Krima 2014. godine.

Rusija je rekla da Rumunjsku smatra predstražom NATO-a i prijetnjom zbog neprijateljskih elemenata američkoga proturaketnoga štita.

Pročitajte više