Rusija zabrinuta "destabilizacijom" postsovjetskog prostora

RUSIJA je zabrinuta "destabilizacijom" postsovjetskog prostora nakon nedavnih revolucija u Gruziji, Ukrajini i Kirgistanu, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin u intervjuu dvjema njemačkim televizijskim postajama koje je Kremlj objavio u četvrtak navečer.

"Zabrinuti smo zbog destabilizacije postsovjetskog prostora. Ne možemo je dozvoliti jer su države proizašle iz raspada SSSR-a još uvijek krhke".

"Mogli bismo imati stanje koje bi potreslo čitavu Europu. Pogledajte što se desilo u Kirgistanu", nastavio je Putin govoreći o nemirima koji su uslijedili nakon rušenja režima predsjednika Askara Akajeva u ožujku.

"Želim još reći: nitko ne smije poticati nikoga da se prepusti neparlamentarnim oblicima borbe", upozorio je on ocjenjujući da su "ti oblici borbe potpuno neprihvatljivi i važna područja uranjaju u nered i destabilizaciju".

Ruski čelnik potvrdio je da Moskva "neće imati lošije odnose sa sadašnjom ukrajinskom vladom od onih s bivšim predsjednikom Leonidom Kučmom", negirajući da je Rusija odigrala ulogu u ukrajinskim parlamentarnim izborima koji su na vlast doveli prozapadno orijentiranog Viktora Juščenka.



Pročitajte više