Ruska tinejdžerka se ubila zbog najave "smaka svijeta 21. svibnja"?

TINEJDŽERKA iz centralne Rusije počinila je samoubojstvo navodno iz straha zbog najave američkog propovjednika Harolda Campinga da će se 21. svibnja dogoditi smak svijeta.

Obitelj 14-godišnje Nastasje Zachinove je za LifeNews kazala kako je tinejdžerka vjerovala da će se 21. svibnja dogoditi kraj svijeta. Nekada živahna djevojka je postala depresivna te se povukla u sebe. U subotu, kada je najavljen kraj svijeta, je došla iz škole i počinila samoubojstvo.

"Nepravedni će ostati na zemlji i trpjeti patnje"

U svome dnevniku je pisala o tome kako je zgrožena najavljenom apokalipsom za koju je vjerovala da će izbrisati čovječanstvo. "Mi nismo pravedni, a jedino će pravedni ići u raj, dok ćemo mi ostati na Zemlji i trpjeti strašne patnje", napisala je u dnevniku. U oproštajnom pismu je napisala da ne želi umirati sa drugima te da će se ranije ubiti. "Previše ozbiljno je uzela taj datum", kazala je djevojčina majka Ljudmila.

Policija skuplja informacije od Nastasjinih prijatelja. Harold Camping i njegovi pristaše su pokrenuli kampanju u kojoj su upozoravali čovječanstvo na nadolazeći kraj svijeta. Propovjednik je svoje predviđanje izveo na temelju podataka iz Biblije. Nekoliko plakata o smaku svijeta osvanulo je i u Rusiji.

Nakon što se apokalipsa nije dogodila prošle subote, propovjednik je "promijenio ploču" i ispričao se te dodao kako će kraj svijeta biti u listopadu.

Pročitajte više