Ruske novine: Ukrajina je digla u zrak vlak u našem najdužem tunelu

Screenshot: Twitter

Istražitelji su zaključili da su vlak koji se u srijedu zapalio u najdužem tunelu u Rusiji dignule u zrak neidentificirane osobe u "terorističkom činu", izvijestio je danas list Kommersant. Ukrajinski izvor rekao je Reutersu jučer da je Služba sigurnosti Ukrajine (SBU) detonirala eksploziv u željezničkom tunelu u Sibiru jer Rusija koristi rutu za vojnu opskrbu.

Kommersant je citirao neimenovane izvore koji su rekli da je otvorena kaznena istraga zbog incidenta u tunelu Severomujski u regiji Burjatiji, koja graniči s Mongolijom. Tunel na Bajkalsko-amurskoj magistrali, dug 15.3 kilometra, najduži je u Rusiji, ne računajući tunele gradske podzemne željeznice. Preliminarni nalazi sugeriraju da je ispod vlaka bio postavljen eksploziv, citirao je Kommersant izvor. Žrtava nije bilo.

Dok se rat Moskve u Ukrajini zahuktava, Kijev pokušava poremetiti ruski ratni stroj nakon što je njegova protuofenziva postigla samo skromne uspjehe i sada se na nekim mjestima našao u defenzivi.

Takav napad, više od 4000 km od Ukrajine, ilustrira spremnost Kijeva da izvrši sabotažu duboko u Rusiji. Reuters nije mogao neovisno provjeriti koristi li se željeznička ruta u vojne svrhe. Ruske željeznice priopćile su da je vlak zaustavljen kada je uočen dim iz rezervoara s dizelom. Rečeno je da je željeznički promet preusmjeren, što je malo produžilo vrijeme putovanja, ali da prijevoz nije prekinut.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.