Ruski dužnosnik: Ukrajinci su tijekom paničnog bijega ostavili 200 mrtvih vojnika

Ilustracija: Profimedia

Ukrajinska vojska ostavila je oko 200 mrtvih vojnika tijekom paničnog povlačenja sa svojih položaja u blizini Donjecka, kazao je Jan Gagin, savjetnik čelnika Donjecke Narodne Republike (DNR).

"Napušteni ukrajinski položaji u blizini Donjecka prepuni su ogromnog broja tijela ukrajinskih vojnika koji su ostavljeni. U bijegu s tog područja neprijatelj ih nije ni pokušao evakuirati. Izbrojali smo oko dvjesto (mrtvih ukrajinskih vojnika) do sada", rekao je Gagin u razgovoru za rusku državnu novinsku agenciju Tass

Tvrdi da je dio ukrajinskih vojnika pobjegao

Dodao je kako sada ruske snage evakuiraju tijela mrtvih ukrajinskih vojnika. Gagin je ranije ovog mjeseca izjavio kako se broj ukrajinskih vojnika koji su bili ukopani u rovovima na prvim obrambenim linijama u blizini Donjecka smanjio najmanje tri puta zbog njihovog bijega.

Inače, ruska vojska već tjednima snažno napada Avdijivku, istočni ukrajinski grad nedaleko od Donjecka. Institut za proučavanje rata (ISW) prije par dana je izvijestio kako su Rusi postigli određeni napredak. Šef vojne uprave Avdijivke Vitalij Barabaš potvrdio je da su borbe sve žešće i da Rusi napadaju iz više smjerova. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.