Ruski kozmonauti u svemiru slave "oslobođenje" Luhanska, objavili fotografiju

Foto: Roskosmos

RUSKI kozmonauti su na Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS) pozirali sa zastavom samoproglašene proruske separatističke paradržave Narodne Republike Luhansk (LNR), čiju neovisnost priznaju samo Rusija i Sirija.

Fotografiju je na svom Telegram kanalu objavila ruska državna svemirska agencija Roskosmos uz poruku kojom se slavi "oslobođenje" Luhanska, istočne ukrajinske regije čiji grad Lisičansk je za vikend pao u ruske ruke.

Kozmonauti Oleg Artemijev, Denis Matvejev i Sergej Korsakov na fotografiji poziraju sa zastavom proruskih separatista.

"Ovaj dan će ući u povijest"

U poruci koju je Roskosmos objavio uz fotografiju stoji: "Dan oslobođenja Narodne Republike Luhansk. Slavimo na Zemlji i u svemiru."

"Roskosmos i naši kozmonauti, koji rade na Međunarodnoj svemirskoj postaji, priključuju se čestitkama čelniku LNR-a Leonidu Pasečniku na novom Danu velike pobjede", stoji u objavi ruske svemirske agencije.

"Ovo je dan koji su građani okupiranog područja Luhanska čekali dugih osam godina. Sigurni smo da će 3. srpnja 2022. zauvijek ući u povijesti Republike. Građani savezničke Narodne Republike Donjeck, čekajte!" zaključuje se u poruci Roskosmosa.

Pročitajte više