Ruski marinci spriječili pirate da otmu brod kod Afrike, pogledajte snimku akcije

Screenshot: Rusko ministarstvo obrane

RUSKO ministarstvo obrane pohvalilo se akcijom svojih marinaca kod zapadne obale Afrike. Tvrde da su otjerali pirate koji su htjeli oteti kontejnerski brod i spasili posadu.

Pirati došli do broda gliserom i ukrcali se, posada se sakrila u strojarnici

Jučer je ministarstvo objavilo da je ruski razarač Viceadmiral Kulakov, klase Udaloj, zaprimio poziv u pomoć s kontejnerskog broda MSC Lucije, koji je plovio pod zastavom Paname u zaljevu kod zapadne obale Afrike, između Toga i Kameruna.

Naoružani pirati navodno su došli do kontejnerskog broda gliserom i ukrcali se, pri čemu se posada sakrila u strojarnici. 


Fotografija koju je objavilo rusko Ministarstvo obrane navodno prikazuje pirate koji bježe od broda kad su ugledali ruski helikopter

S ruskog razarača je, objavilo je rusko ministarstvo, odmah poslan helikopter tipa Kumov Ka-27Ps u kojem su se nalazili marinci. 

Pirati pobjegli čim su vidjeli ruski helikopter

Čim su primijetili da se približava vojni helikopter, pirati su napustili brod, ukrcali se u gliser i uputili se punom brzinom prema obali, objavilo je ministarstvo.

Ruski marinci su, navodi ministarstvo, helikopterom sletjeli na MSC Luciju, oslobodili posadu i krenuli u pretraživanje broda kako bi se uvjerili da na njemu više nema pirata. 

Rusko ministarstvo obrane objavilo je snimku akcije, pogledajte!

 

Pročitajte više