Ruski policajci ukrali kreditnu karticu jedne od žrtava nesreće u Poljskoj i počistili joj račun

TROJICA ruskih policajaca optužena su da su sa mjesta zrakoplovne nesreće, u kojoj su 10. travnja u Rusiji poginuli poljski predsjednik Lech Kaczynski i članovi državnog vrha, ukrali kreditnu karticu jedne od žrtava nesreće te da su s njegovog računa podizali veće sume novca.

Tu je informaciju poljskom radiju ZET danas potvrdio glasnogovornik poljske vlade Pawel Gras, koji je rekao da su na temelju tih tvrdnji, koje je iznijela udovica jedne od žrtava, pripadnici poljske sigurnosne agencije i ruskih specijalnih službi uhitili tri policajca iz antiterorističke jedinice OMON.

Jolanta Pszewoznik, udovica poginulog državnog tajnika poljskog Vijeća za očuvanje sjećanja na ratove i mučeništvo Andrzeja Pszewoznika, izjavila je da je samo nekoliko sati nakon nesreće kreditnom karticom njezinog tada već pokojnog supruga u banci u Smolensku s računa podignut novac, a ukupno je u nekoliko navrata pokradeno više od 1.500 eura, što je vidljivo iz bankovnih izvoda.

No rusko ministarstvo unutarnjih poslova odmah je oštro demantiralo te tvrdnje. Kako prenosi ruska agencija Itar Tass, ruski MUP je objavio da je informacija netočna te da se nitko od pripadnika ruskih policijskih postrojbi ne nalazi u pritvoru pod takvim optužbama.

Pročitajte više