Ruski policijski načelnik ubio najmanje dvije i ranio sedam osoba

NAČELNIK policijske postaje u Moskvi poludio je i u noći s nedjelje na ponedjeljak otvorio vatru u supermarketu i na ulici ispred njega, ubivši najmanje dvoje i ranivši sedmero ljudi, četvero od njih kritično.

Policijski bojnik Denis Jevsjukov, koji vodi policijsku postaju u južnoj Moskvi, krenuo je na ubilački pohod i uhićen je nakon što je ubio dvoje ili troje ljudi, ovisno o izvoru. Ruski mediji pričaju o troje, a policija je navela dvoje ubijenih. 

Svađa sa ženom okidač za ubojstva?

Jevsjukov je imao svađu sa ženom, što bi mogao biti jedan od okidača za njegov krvavi pohod. Policijski načelnik je jučer nakon završene smjene autostopom otišao do lokalnog supermarketa.

Ubio je čovjeka koji ga je vozio, a nakon toga je otišao u supermarket, u kojemu je upucao blagajnicu i mušteriju, nastavio pucati i ranio dodatnih sedam ljudi. Poludjeli policijski šef pucao je iz pištolja za koji nije imao dozvolu, rekla je policija, a bio je u civilnoj odjeći.

Još uvijek nema jasnih detalja

Nije obznanjen identitet žrtava, ali ruska novinska agencija Interfax izvijestila je kako je četvero ljudi hospitalizirano s ozljedama glave, te kako su između 19 i 23 godine.

Ruska televizijska mreža NTV izvještava kako su zaposlenici supermarketa aktivirali tihi alarm da bi obavijestili policiju. Policija je brzo došla na mjesto događaja, a Jevsjukov je pucao na jednog od policajaca koji su ga došli uhvatiti, ali je promašio.

Jedna je svjedokinja NTV-u rekla kako je "sigurna da je Jevsjukov ubio blagajnicu". "Čuli smo tri pucnja u trgovini, nakon čega nam je pristupio jedan zaposlenik i rekao nam da bježimo jer je u trgovini ubojica", rekla je svjedokinja.

F.M.
Foto: Ilustracija

Pročitajte više