Ruski politolog: Vrh Kremlja možda neće doživjeti ruske uspjehe u Ukrajini

Foto: Screenshot Youtube

Ruski predsjednik Vladimir Putin i ostali vodeći političari u Kremlju možda neće "doživjeti uspjehe" Moskve u Ukrajini, komentirao je na ruskoj državnoj televiziji Sergej Mikejev, koji je predstavljen kao ruski politolog.

Unatoč tome što je Rusija u posljednje vrijeme postigla određene manje napretke na bojnom polju, Mikejev je, gostujući u jednoj od najgledanijih političkih emisija kod voditelja Vladimira Solovjova, izjavio da bi rat u koji su se Rusi upustili mogao "trajati desetljećima".

Usporedio invaziju s ratom u Afganistanu

Stoga zaključuje da bi rat, koji je usporedio s desetogodišnjim Sovjetskim ratom u Afganistanu 1980-ih, mogao nadživjeti ključne figure u Kremlju. Od početka invazije na Ukrajinu mnogo se nagađalo o Putinovom zdravstvenom stanju, od toga da ima rak do Parkinsonove bolesti, ali medicinski karton ruskog autokrata jedna je od najstrože čuvanih ruskih tajni.

"Ako nastavimo ovako, ovom brzinom, vi i ja nećemo živjeti dovoljno dugo da vidimo uspjehe", rekao je gostima u emisiji, a isječak je prevela i na Twitteru objavila novinarka Julia Davis. "Budimo iskreni prema sebi. Naše vodstvo neće živjeti dovoljno dugo za to."

Mikejev je također rekao da je jedna od "jednostavnih stvari" koje Moskva može napraviti da se rat skrati "sprječavanje" zapadnih političara da posjete Ukrajinu. "Naš se položaj jako pogoršao", dodao je. "Mi ili krećemo naprijed i prestajemo oponašati suverenitet i uistinu postižemo uspjeh ili se povlačimo s velikim neuspjehom", zaključio je.

Pročitajte više