Ruski pregovarač optužio Kijev da ne poštuje dogovore

Foto: EPA

RUSKI zastupnik koji sudjeluje u pregovorima s Ukrajinom rekao je da su pregovori teški i optužio predstavnike Kijeva da ne poštuju postojeće dogovore, prenio je TASS. "Ja sam jedan od četvorice pregovarača s ruske strane, međutim, pregovori su teški. Ukrajinski sugovornici pristanu na dogovor i onda se povuku", rekao je Leonid Slutski.

Kremlj je u četvrtak rekao da jako dobro zna da SAD, Britanija i druge članice NATO-a stalno daju obavještajne podatke ukrajinskoj vojsci te poručio da to neće spriječiti Rusiju da ostvari svoje ciljeve.

Rusija demantirala da su njihove snage prodrle u čeličanu Azovstal

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov reagirao je na izvješće New York Timesa da je SAD dao obavještajne podatke koji su pomogli ukrajinskim snagama da ubiju ruske generale. 

Kremlj je zanijekao da su ruske snage prodrle u čeličanu Azovstal u Mariupolju, u kojoj su blokirani ukrajinski borci i civili, i ustvrdio da su humanitarni koridori odatle otvoreni. Peskov je novinare podsjetio da je ruski predsjednik Vladimir Putin naredio ruskim vojnicima da ne ulaze u čeličanu.

Putin je prošli mjesec otkazao planove za napad na čeličanu i naredio ministru obrane da je umjesto toga opkoli.

Pročitajte više