Ruski propagandisti: Samo jedan Amerikanac može ostati živ. Njega ne smijemo ubiti

Screenshot: Fox News

RUSKI propagandisti opet huškaju na ruskoj državnoj televiziji. Diskusija se vodila o tome kako bi Rusija trebala odgovoriti na američku podršku Ukrajini, odnosno kojom metodom bi uspjela ubiti što veći broj Amerikanaca. No ističe se jedno ime koje Rusi žele poštedjeti.

Voditeljica Margarita Simonjan huškala je o nuklearnom napadu na SAD kao krajnjem rezultatu rata. Ona tvrdi da se niti jedna zemlja neće povući iz sukoba te priznaje da bi nuklearni rat vjerojatno doveo do međusobnog uništenja. Ponovila je i nešto što je već dosta dugo mantra na javnoj televiziji - "kome treba svijet ako u njemu nema Rusije?"

Međuitm, drugi analitičari se nisu složili s time, već su iznijeli svoje ideje kako odgovoriti na američko uplitanje u rat. Vladimir Solovjov je predložio da se napadne oprema koju Zapad priprema za slanje u Ukrajinu, dok je politolog Sergej Mihejev predložio da Rusija ubije desetke tisuća američkih vojnika kako bi promijenila javno mišljenje Amerikanaca o potpori Ukrajini.

Andrej Kartapolov, član ruske Državne dume, rekao je da nema sumnje da upravo počinje uvod u treći svjetski rat. 

"Jednog Amerikanca ne bismo smjeli ubiti"

U emisiji se pojavio i Dmitri Drobnitski, predstavljen kao "stručnjak za Ameriku", te istaknuo jednog Amerikanca za kojeg vjeruje da bi ga Rusija trebala poštedjeti do kojeg god scenarija uništenja SAD-a da dođe.

"Postoji jedan Amerikanac koga smo u Rusiji prigrlili i koga ne bismo smjeli ubiti. To je Tucker Carlson", poručio je Drobnitski.

Carlson je voditelj američkog Fox Newsa čiji stavovi o ratu u Ukrajini često naginju ruskom narativu. U prosincu je ruska državna televizija nahvalila Carlsona jer je kritizirao kako je Volodimir Zelenski bio odjeven dok je držao govor pred američkim Kongresom.

Carlson je tada rekao da je Zelenski izgledao poput menadžera ukrajinskog striptiz-kluba koji je došao u Bijelu kuću tražiti novac. Početkom prošle godine Carlson je objavio dokumentarac pod nazivom Mađarska protiv Sorosa: borba za civilizaciju.

Pročitajte više