Ruski TV voditelj vikao u eteru: "Zašto još nismo napali Washington?"

NAJPOZNATIJI ruski voditelj i istaknuti Putinov propagandist Vladimir Solovjov u svojoj je nedavnoj emisiji na ruskoj državnoj televiziji izgubio kontrolu zbog vojne pomoći koju su Ukrajini obećali SAD i ostale zemlje Zapada te načina na koji je Kremlj reagirao na tu vijest.

Tijekom monologa u svojoj radioemisiji Puni kontakt Solovjov je bjesnio zbog isporuke tenkova Abrams iz SAD-a i tenkova Leopard 2 iz Njemačke, koje će Ukrajina uskoro dobiti.

Unatoč tome što isporuka nije ispunila zahtjeve Kijeva za najmanje 300 tenkova, Solovjov je upozorio svoje slušatelje da ne podcjenjuju količinu oklopnih vozila koja se šalju, sugerirajući da će na kraju ukrajinski saveznici "isporučiti sve".

"Hitler će biti rehabilitiran"

Rekao je da je već upozorio da će Adolf Hitler biti "rehabilitiran" referirajući se na Putinovo opravdanje kako je invazija pokrenuta u svrhu denacifikacije Ukrajine.

"Treći svjetski rat je već u tijeku", rekao je u snimci koju je na Twitteru objavila novinarka i osnivačica ruskog Media Monitora Julia Davis. "I Zapad se vratio svojim nacističkim korijenima", dodao je.

Solovjev je okrivio Rusiju što je dopustila da se to dogodi i postavio pitanje zašto Moskva nije izvela napade na New York ili Washington. Rekao je da je to trebao biti najmanji odgovor na sabotažu plinovoda Sjeverni tok u rujnu prošle godine, za koju se Moskva i Zapad međusobno optužuju.

"Svi bi trebali gorjeti"

"Digli su nam u zrak cjevovode... Isporučuju teške tenkove", rekao je. "Prestanite govoriti o crvenim linijama - to je potpuno prazna fraza."

"Berlin, Pariz, Madrid, London, Washington, svi bi trebali gorjeti", rekao je i upitao "zašto Kijev nije izbrisan s lica zemlje" nakon što je "nacistička nacija" Ukrajine okrivljena za napade na ruski teritorij, kao u Belgorodu.

"Zašto Odesa, Harkov, Dnjepropetrovsk još uvijek postoje?" upitao je Solovjov, također osuđujući "šutnju" Moskve o predstojećoj isporuci zapadnog oružja Kijevu.

"Jesmo li uništili ijednu bazu na teritoriju NATO-a? Ne. Jesmo li izveli napade na podle poljske pse? Nismo učinili ništa", rekao je.

"Zašto nuklearno oružje nije u stanju pripravnosti?"

Solovjev, koji je u svojoj večernjoj televizijskoj emisiji redovito govorio da bi Moskva trebala upotrijebiti svoje nuklearne kapacitete protiv zemalja koje podupiru Ukrajinu, upitao je: "Kako planiramo odgovoriti?"

"Urlanjem da je izbjegavanje nuklearnog rata najvažnija stvar? Zašto onda, dovraga, imamo zalihe taktičkog i strateškog nuklearnog oružja? Da se bojimo upotrijebiti ga? Imamo strateško nuklearno oružje, zašto nije u stanju pripravnosti?" vikao je Solovjov.

Pročitajte više