Ruski zastupnik: Trebali bismo u Moskvi izložiti uništene Leoparde i Bradleyje

Screenshot: Twitter

RUSKI zastupnik Vladimir Isakov je na današnjoj plenarnoj sjednici Državne dume predložio da se uništena vojna oprema NATO-a izloži u Moskvi kako bi se obilježila godišnjica bitke kod Prohorovke u Drugom svjetskom ratu, prenosi Meduza.

"Naši momci se upravo sada herojski bore, odbijajući neprijateljsku ofenzivu, a NATO-va zvijer nastavlja napadati, i tenkovima Leopard i borbenim vozilima Bradley. Mislim da bi bilo ispravno zatražiti od ministarstva obrane da napravi izložbu uništene opreme", istaknuo je. 

Šef Državne dume naložio da se prijedlog provjeri

Predsjednik Državne dume Vjačeslav Volodin izrazio je potporu ideji, istaknuvši da je "posebno zainteresiran" za postavljanje "uništene opreme pored veleposlanstava zemalja koje je isporučuju Ukrajini". Naložio je Odboru za obranu Dume da istraži prijedlog s ministarstvom obrane.

Inače, oružje isporučeno sa Zapada igra važnu ulogu u naporima ukrajinske vojske da obrani zemlju od ruske invazije, ali i da oslobodi okupirane dijelove teritorija. Ukrajinski dužnosnici kontinuirano vrše pritisak na Zapad da isporuči što snažnije oružje. U posljednje vrijeme su se fokusirali na traženje borbenih aviona F-16. 

Pročitajte više