Ruski znanstvenik tvrdi kako je 1908. NLO srušio meteor nad Sibirom kako bi spasio Zemlju

PRIJE 101 godinu, 30. lipnja 1908. godine se u porječju rijeke Podkamena Tunguska, nedaleko od današnjeg sela Vanavara u istočnom Sibiru, dogodila velika eksplozija. Posljednjih godina teorija o padu meteora miješa se s teorijama o izvanzemaljcima pa se tako 2004. godine pisalo o tome kako su na mjestu pada pronađeni ostaci izvanzemaljske letjelice.

Ovih je dana ruski znanstvenik Jurij Lavbin, predsjednik Zaklade za svemirske fenomene Tunguska, ponovno iznio svoju teoriju o izvanzemaljcima. Lavbin je za agenciju Mina rekao kako je uvjeren da se izvanzemaljska svemirska posada žrtvovala kako bi spriječila udar ogromnog meteora u Zemlju.

Naime, iako je misteriozna eksplozija koja se 1908. godine dogodila u srednjem sloju atmosfere nad Sibirom "izbrisala s lica Zemlje" više od 2.000 kilometara kvadratnih sibirskog šumskog područja, nitko nije poginuo. Očevici su pričali kako je nakon jakog bljeska uslijedio snažan udar. Eksplozija je bila oko tisuću puta jača od eksplozije koju je izazvala nuklearna bomba prilikom pada na Hirošimu 1945. godine.

Lavbinova teorija kosi se sa mišljenjem većine znanstvenika, ali on je uvjeren kako se NLO zabio u meteor da bi spriječio njegov udar u Zemlju, koja bi da je došlo do direktnog pada meteora na nju bila u potpunosti uništena. Svoju teoriju temelji na navodno pronađenim ostacima izvanzemaljske letjelice - komadima kvarca s neobičnim oznakama pronađenima u području Tunguske. "Nemamo tehnologiju kojom bi mogli otisnuli takve crteže na kristalima. Također, pronašli smo željezni silikat kakav se ne može stvoriti nigdje drugdje osim u svemiru", naveo je Lavbin.

I.M.
Foto: Ufologie.net

Pročitajte više