Ruskinja pokušala ubiti svoju dvojnicu, dala joj otrovanu krišku cheesecakea

Foto: Facebook

RUSKINJA koja živi u New Yorku proglašena je krivom za pokušaj ubojstva svoje dvojnice. Viktoria Nasirova pokušala je ubiti svoju kozmetičarku Olgu Ciuk 2016. godine davši joj komad torte od sira zatrovan jakim sedativima. Međutim, kozmetičarka je preživjela, a kad se vratila iz bolnice, otkrila je kako su joj ukradeni osobni dokumenti.

Kazna će biti objavljena sljedeći mjesec, a Nasirovoj prijeti do 25 godina zatvora. Nasirova i Ciuk su u vrijeme pokušaja ubojstva izgledale prilično slično jer su obje imale tamnu kosu i sličan ten te su govorile ruski jezik. "Porota je uvidjela prevaru i spletke optuženice", rekla je u izjavi Melinda Katz, tužiteljica okruga Queens.

"Srećom, njezina žrtva je preživjela i otrov je doveo ravno do krivca", dodala je Katz. Tijekom sudskog procesa je otkriveno kako je Nasirova, koja sad ima 47 godina, otišla u kuću svoje kozmetičarke u Queensu s kutijom torte od sira. Sama je pojela dva komada, a treću, otrovnu krišku je ponudila svojoj kozmetičarki, koja je tad imala 35 godina. 

Ciuk je pronađena u besvjesnom stanju

Ciuk je pojela komad torte te je nakon toga počela povraćati. "Prije nego što se onesvijestila, posljednje sjećanje žene bilo je da je vidjela optuženicu kako hoda po njezinoj sobi", stoji u izjavi tužiteljice, piše BBC.

Ciuk je u besvjesnom stanju pronašao njezin prijatelj sljedećeg dana. Na sebi je imala samo donje rublje, a oko nje su bile razbacane tablete kako bi se ostavio dojam da si je pokušala oduzeti život. 

Kad se konačno oporavila i vratila kući, primijetila je kako su joj nestale ukrajinska putovnica i američka radna dozvola te nakit i oko 4000 dolara u gotovini. Fenazepam, jaki sedativ, otkriven je u ostacima torte od sira, a potvrđeno je da su tablete po podu isto bili Fenazepami.

Nasirova već bila na crvenoj tjeralici Interpola

Nasirova, koja živi u Brooklynu, osuđena je jučer za pokušaj ubojstva, napad i nezakonito oduzimanje slobode. Ovo joj nije prvi put da ima problema sa zakonom. Interpol je 2015. za njom raspisao crvenu tjeralicu zbog ubojstva žene u Rusiji godinu dana ranije. 

Optužena je za ubojstvo susjede Alle Aleksenko i krađu njezine životne ušteđevine. Nasirova, za koju američki mediji izvještavaju da je bivša domina, također je optužena da je drogirala i pljačkala muškarce koje je upoznala na web stranicama za upoznavanje.

Pročitajte više