Ryanair uvodi naplatu ručne prtljage, korisnici pozivaju na bojkot

Foto: Hina
 
NAJPOZNATIJA irska niskotarifna zrakoplovna tvrtka Ryanair uvela je nova pravila za prtljagu, zbog kojih su neki korisnici pozvali na bojkot kompanije.
 
Tvrtka Ryanair objavila je prošlog tjedna da uvodi nova pravila za ručnu prtljagu, po kojima će putnicima biti dozvoljeno u zrakoplov unijeti torbu maksimalnih dimenzija 35x20x20 centimetara, dok su do sada smjeli unijeti i veću prtljagu do 10 kilograma težine i dimenzija 55x40x20 centimetara.
 
Kako se u zrakoplove Ryanaira u spremnike iznad sjedala može smjestiti 90 malih kofera, od ovog tjedna uz ručnu torbu putnici će moći u zrakoplov unijeti i manje kofere, ali uz obaveznu nadoplatu za prioritetni ukrcaj, koja iznosi 5 funti.
 
Ryanair je objavio da su nova pravila uvedena zbog predugog procesa ukrcaja putnika s ručnom prtljagom. Također su objavili nova pravila za putnike s dodatnom prtljagom, za koju su povećali ograničenje dozvoljene težine s 15 na 20 kilograma te smanjili cijenu velikog kofera s 35 na 25 funti.
 
Mnogi korisnici izrazili su nezadovoljstvo novom obavezom plaćanja te ograničenjem u veličini ručne prtljage. Španjolska organizacija za zračni transport ASETRA pozvala je na bojkot Ryanaira te uputila korisnike da putuju ostalim niskotarifnim kompanijama. Većina korisnika napala je tvrtku na društvenim medijima zbog "pokušaja da prisili putnike na plaćanje dodatnih 5 funti za ukrcaj". 

Pročitajte više