S Golemovićem "pao" nositelj HDZ-ove izborne liste u Vodnjanu!

38-GODIŠNJI Dražen Golemović, najpoznatiji kao desna ruka ubijenog Vjeke Sliška, priveden je danas u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci nakon što je jučer uhićen u policijskoj akciji "Ipsilon". Zajedno s Golemovićem na obradu je privedeno još pet osoba: pročelnik Porezne uprave Pazin Elvis Drandić, općinska državna odvjetnica u Pazinu Davorka Smoković, službenik carine Silvano Legović, policajac Nedjeljko Mijošek i njegov kolega Ž.M. iz Poreča.

Svih petero se tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, a Golemovića se optužuje i za udruživanje zbog počinjenja kaznenih djela. Golemović se pred sudom branio šutnjom, dok su se za razgovor odlučili Smoković i Drandić. Miošek i Legović zatražili su odgodu kako bi angažirali branitelje. Golemoviću je nakon saslušanja određeno zadržavanje u pritvoru.

U sklopu akcije "Ipsilon" policija je provela obradu nad 14 osoba, a pretreseno je 11 domova i vozila nakon čega je pet osoba oslobođeno, a protiv devet osoba su podnesene prijave. Među prijavljenim osobama je čak pet policajaca.

Elvis Drandić u trenutku uhićenja odrađivao je svoj drugi mandat kao pročelnik Porezne uprave, a do te pozicije je došao nakon što je Sanaderov HDZ zasjeo na vlast. Drandić se ubraja među istaknutije članove istarskog HDZ-a, zbog čega je imenovan i nositeljem liste u Vodnjanu na lokalnim izborima. Iako je Drandić "pao" u sklopu akcije USKOK-a i MUP-a, lista se neće mijenjati, potvrdili su za Jutarnji list iz istarskog HDZ-a. "Istraga će pokazati je li kriv ili nije. Žao mi je što se dogodila takva situacija, ali listu više ne možemo mijenjati i Drandić ostaje nositelj. Tko zna, možda će drugom prilikom i neki drugi nositelji i stranke doći u takvu poziciju", kaže tajnik Županijskog odbora HDZ-a Marino Roce.

J.C.
Foto: Željko Šop / CROPIX

Pročitajte više