S kamiona padale plinske boce i ljudima letjele u kuće: "Bilo je kao u ratu"

NEŠTO iza podneva u zaseoku Vukovići u Grubinama pokraj Imotskog, na državnoj cesti D60, u zavoju, odlomila se desna stranica kamiona bosanskohercegovačkih oznaka koji je prevozio visokorizičan teret, pedesetak boca dušika, argona, amonijaka te se tridesetak boca razletjelo po prometnici. Neke su čak uletjele i u obližnje obiteljske kuće.

"To je bilo kao u ratu. Taman sam s obitelji ručao, kada se začuo prasak i kao potres od pet-šest stupnjeva. Nastalo je zaglušujuće šištanje. Pogledao sam i vidio kako teške boce lete zrakom. Sklonio sam odmah cijelu obitelj. Ja sam dugi niz godina radio s tim opasnim stvarima pa znam što to znači. Da su se s kamiona prevrnule boce s amonijakom, tko zna kako bi sada izgledao zaseok Vukovići. Bilo bi poginulih, otrovanih, ne smijem ni pomisliti", ispričao je za Slobodnu Dalmaciju jedan od mještana.

"Bio sam u kući kada je odjednom nastala lomljava. Izišao sam van i odmah legao na zemlju jer su teške boce letjele kao pomahnitale prometnicom, zrakom, udarale lijevo, desno. Proletjela je jedna kroz moj kombi. Nevjerojatno. Tek sada kada sam se smirio vidio sam što se sve moglo dogoditi", naveo je drugi mještanin, Darko Karin.

Pročitajte više